De nationale weggooitest

Het Voedingscentrum en Milieu Centraal zijn de gezamenlijke campagne en de website EtenisomopteEten.nl gestart. Op deze website kun je praktische informatie en tests vinden om je voedselverspilling in kaart te brengen en te verminderen. Ook kun je er een gratis bewaarwijzer als hulpmiddel voor in de keuken aanvragen. Nederlanders gooien jaarlijks voor circa 2,4 miljard euro aan goed, eetbaar voedsel weg.

Hoe spaarzaam bent jij? Doe de test!
Voedselverspilling is een groot probleem. Nederlanders verspillen gemiddeld per persoon jaarlijks ruim 50 kilo eetbaar voedsel. Dat komt in totaal neer op zo’n 175 euro per jaar, en omgerekend zo’n 80 warme maaltijden. Dit raakt je portemonnee. Als goed voedsel in de vuilnisbak belandt verlies je bovendien grondstoffen en energie die gebruikt is om het voedsel te produceren en te vervoeren. Om je beter inzicht te geven in je voedselverspilling, staat op de nieuwe website een Weggooitest. Aan de hand van een aantal vragen kun je nagaan of je meer of minder voedsel verspilt dan gemiddeld.

Voedselverspilling
Het is belangrijk om bewust te worden van je voedselverspilling en in te zien dat voedselverspilling is te voorkomen door slimmer te kopen, te koken en te bewaren. De gezamenlijke campagne van Voedingscentrum en Milieu Centraal vraagt hiervoor aandacht. De campagne is onderdeel van de gezamenlijke aanpak van het probleem voedselverspilling door het Voedingscentrum, Milieu Centraal en het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie. De campagne Eten is om op te Eten wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Advertenties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: