Collectie Rietveld online!

UTRECHT – De bekende rood-blauwe stoel, maar ook honderden andere meubels en archiefstukken van Gerrit Rietveld zijn vanaf maandag online te bewonderen.

Op de website heeft het Centraal Museum in Utrecht meer dan 8000 stukken van de bekende ontwerper geplaatst, zo liet een woordvoerder maandag weten.

Op www.collectie.rietveldjaar.nl vinden bezoekers bij de archiefstukken onder meer bouwtekeningen van Rietveld, maar ook persoonlijke krabbeltjes en vergeelde met de hand geschreven brieven aan opdrachtgevers. Bij de meubelstukken staat beschreven uit welke tijd ze komen en welk doel Rietveld ermee voor ogen had.

Brieven

Bezoekers van de website kunnen zelf een selectie samenstellen, bijvoorbeeld van de meest ontroerende brieven. Daar kunnen ze vervolgens informatie aan toevoegen en die weer delen met andere liefhebbers van het werk van de architect.Utrecht heeft 2010 uitgeroepen tot het jaar van Gerrit Rietveld die zijn hele leven werkte en woonde in de stad. Het Centraal Museum zegt over de grootste Rietveldcollectie ter wereld te beschikken. Tot eind januari is in het museum nog de tentoonstelling Rietveld Universum te zien waarbij bezoekers een stoel van de ontwerper na kunnen maken in de Werkplaats Rietveld.

Bron: Nu.nl & ANP

Advertenties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: