Eindelijk een totaalbeurs voor milieu

De vakbeurs Milieu had er natuurlijk allang moeten zijn. Bewust en zuinig omgaan met ons milieu is voor iedereen van groot belang. Milieubewust ondernemen wordt de komende jaren alleen maar belangrijker. Het milieu sparen is dan ook niet alleen een maatschappelijk belang, maar biedt ook kansen op een beter bedrijfsresultaat.

Milieu is echter een veelomvattend en specialistisch vakgebied. Ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op, zowel op product- en kennisniveau als op het gebied van regelgeving en handhaving. Het is hoog tijd voor een totaalbeurs over milieu en ondernemen, voor alle branches en overheden.

Om het bedrijfsleven te attenderen op het belang van milieubewust ondernemen is de vakbeurs milieu 2010 georganiseerd. De vakbeurs vind plaats van 12 t/m 14 oktober in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch

Milieu 2010 toont u besparende oplossingen op het gebied van afval, water, lucht, bodem en geluid. Tevens komen actuele onderwerpen zoals de Wabo wet, andere nieuwe regelgeving, duurzaam inkopen, (brand)veiligheid, duurzame mobiliteit, legionella preventie, arbo, opslag gevaarlijke stoffen, asbestsanering en recycling uitgebreid aan bod. En dat drie dagen lang. Tegelijkertijd vindt u op de naastgelegen vakbeurs Energie alles over energiebesparing en duurzame energie-opwekking.

De beursvloer geeft onder meer ruimte voor kennisoverdracht en netwerken.
Innovaties die te zien zijn:
– economische winning van regenwater
– nieuwe software voor recycling van ferro en non-ferro metalen
– online wegen en registreren van ingezameld afval
– nieuwe machine voor het verdichten van papier, karton en lege pet-flessen
– nieuwe manier om afval uit shredders verder te verkleinen
– het terugwinnen van meststoffen uit urine

De beurs kent een aantal themapleinen zoals Afval & Recycling, Lucht, (Afval)waterbehandeling, Bodem, Duurzaam Inkopen en Duurzame Mobiliteit.

Kennisoverdracht
Op alle beursdagen vindt een uitgebreid activiteitenprogramma plaats. Het NIC houdt een seminar over duurzaam inkopen. Andere sessies worden gehouden door de VVM, Vereniging van Milieuprofessionals, waaronder mini-seminars over Duurzaam inkopen, Milieucommunicatie, Gezondheid & Milieu en Leefomgevingskwaliteit.

De beurs toont een Innovatie Expositie met de tien genomineerde besparende milieu oplossingen die meedingen naar de Milieu 2010 Innovatieprijs.

Kortom, Milieu 2010 is ook úw ’one stop shop’ voor besparen en benutten. Of het nu gaat om het omlaag brengen van emissies en milieukosten, het verkrijgen van vergunningen of het ontwikkelen en vermarkten van duurzame producten. Kom naar Milieu 2010 en maak meer winst met het milieu.

Voorregistratie is mogelijk op http://www.milieuvakbeurs.nl/. Milieu 2010 is dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur.

Advertenties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: