TC Tubantia: Nieuw leven op oude brandlocatie

HENGELO – Begin oktober opent Blokker haar vestiging in het nieuwe woonwinkelcomplex Amstelkwartier, een paar weken later gevolgd door The Sting. Inmiddels zijn er ook al vijf van de twaalf appartementen verkocht. Kortom, er komt eindelijk weer leven op de hoek van de Enschedese- en de Drienerstraat, waar in mei 2006 een vuurzee het oude Blokkerpand en de naastgelegen bioscoop verwoestte. De bouw vordert nu snel, na een historie van allerlei vertragingen door diverse oorzaken.

Het complex heeft drie winkelunits; er staat er dus nog één leeg. Maar Maré Elizen van de Elizen Vastgoed Groep uit Twello maakt zich daar niet bezorgd over. „We willen dat even afwachten en dat vinden we niet zo heel erg, want het wordt een openbaring als The Sting daar met zijn dynamische uitstraling verschijnt. Dan komt de invulling vanzelf wel. Het moet er ook een beetje bij passen.” Hij denkt daarbij onder meer aan een ‘winkelondersteundende horecaformule’.

Met de appartementen komt het ook wel goed, verwacht makelaar Steven Elst van Snelder Zijlstra. De twee penthouses op de vierde etage gingen als eerste van de hand à 530.000 euro vrij op naam. „Mensen die het stadsleven waarderen maar niet in een rumoerige hoek willen wonen”, zegt Elst.

In totaal zijn nu vijf appartementen verkocht, twee zijn er onder optie, vijf staan er nog te koop, vanaf 269.500 euro.

Elst: „Het valt ons niks tegen, gelet op de lastige situatie op de appartementenmarkt.” De naam Amstelkwartier herinnert nog aan het legendarische Amstelhotel dat vroeger op deze plaats stond.
Droste vastgoedontwikkeling BV is samenwerking met Lammersen uit Delden de ontwikkelaar en bouwer van dit project.

Bekijk het artikel op de site van Twente Courant Tubantia
http://www.tctubantia.nl/regio/middentwente/7207138/Nieuw-leven-op-oude-brandlocatie.ece

Advertenties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: